Komšić o nedolasku Čovića: Ne shvatam zašto se odrasli ponašaju kao djeca

N. Ka.
Komšić o nedolasku Čovića: Ne shvatam zašto se odrasli ponašaju kao djeca

Dragan Čović, sad već bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, danas nije došao na konstituirajuću sjednicu novog saziva ove institucije.

Nakon ove, prve sjednice, novinari su pitali novog člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, da li je nedolazak Čovića rezultat toga što ga je Komšić pobijedio na izborima.

Komšićev odgovor glasio je ovako:

"Vjerovatno je to jedan od razloga, ali ne shvatam kako se odrasli ljudi mogu ponašati kao djeca. Mislio sam da će ipak dostojanstvo zadržati na kraju. Recimo, novi članovi Predsjedništva, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, te stari članovi Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, svi smo se saglasili da pozivnicu na konstituirajuću sjednicu uputimo predsjednicima država regiona.

Imao sam informacije da bi se neki od njih rado odazvali pozivu, no, potpis na odluku o pozivnici nije htio staviti upravo Dragan Čović."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije