Komšić o ulici za zločinca Ratka Mladića: Uvreda za sve žrtve genocida

5
Radiosarajevo.ba
Komšić o ulici za zločinca Ratka Mladića: Uvreda za sve žrtve genocida
Foto: Fena / Željko Komšić/Arhiva

Inicijativa za imenovanje jedne od ulica u crnogorskom gradu Berane po osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću nije ništa drugo nego uvreda za sve Mladićeve, odnosno za sve žrtve genocida, ocijenio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, u izjavi za agenciju Fena.

Prema njegovim riječima, to je i šamar za sve poštene građane Crne Gore.

"Oni koji su to predložili nisu ništa bolji od zločinaca. Očito je da se nova vlast u Crnoj Gori naprosto takmiči sa vlastima u manjem bh. entitetu u veličanju i slavljenju genocida i veličanju ratnih zločinaca.

Iskreno se nadam da vladavina takvih u Crnoj Gori neće potrajati, jer ono što rade ne vodi ničemu dobrom", kazao je Komšić.

Podsjetimo, Opštinski Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je predlog da jedna ulica u Beranama dobije ime Ratka Mladića- bivšeg komandanta Vojske RS osuđenog za genocid u Srebrenici, dok prijedlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Savjeta.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da neće potpisati prijedlog da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama ukoliko mu bude upućen nakon javne rasprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije