Ratni zločinac Ratko Mladić dobija još jednu ulicu?

8
Radiosarajevo.ba
Ratni zločinac Ratko Mladić dobija još jednu ulicu?
Twitter / Ratko Mladić

Opštinski Savjet za davanje prijedloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je predlog da jedna ulica u Beranama dobije ime Ratka Mladića- bivšeg komandanta Vojske RS osuđenog za genocid u Srebrenici, dok prijedlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Savjeta.

Pored imena Mladića i Đurišića, na sjednici Savjeta je razmatrano još nekoliko desetina predloga o imenovanju i preimenovanju ulica na području beranske opštine, a sjednica Savjeta, koji je bio u punom sastavu, održana je prije nekoliko dana, prenosi pobjeda.me

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova broji sedam članova: Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Predsjednik Savjeta Goran Kiković saopštio je da se radi, kako je kazao, o savjetodavnom tijelu koje nema pravo odlučivanja, već, mišljenje o predlozima prosljeđuje nadležnom Sekretarijatu, a da konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno Ministarstvo.

"Savjetu je pristigao veliki broj predloga od institucija i pojedinaca i tačno je da su među njima bili i prijedlozi da jedna od ulica dobije ime Ratka Mladića i taj prijedlog je prošao, dok prijedlog da i jedna ulica ponese ime Pavla Đurišića nije dobio saglasnost, jer je za taj prijedlog glasalo tri člana, od sedam, koliko je prisustvovalo sjednici“, kazao je Kiković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije