Predsjedništvo BiH / Komšić i Džaferović na sastanaku bez Dodika

06. 12. 2021. u 14:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastali su se danas u Sarajevu na vanrednom sastanku.

Očekivano, na sastanku se nije pojavio Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH. 

Kako je i najavljeno sastanak je počeo u 14.00 sati u zgradi Predsjedništva BiH. 

S obzirom na aktuelnu situaciju u BiH očekivana je vanredna sjednica u Sarajevu. Pretpostavlja se da će se razgovarati o aktuelnim dešavanjima u državi, ali i upornoj političkoj retorici Milorada Dodika, gdje je među posljednjim najavama blokade, najavio i bojkot izbora.

Podsjećamo, 5. decembra Dodik je kazao: "Ulazimo u mogućnost da Hrvati ne izađu na izbore. Ukoliko bude upliva stranaca u rad CIK-a, i RS neće izaći na izbore. Mi tražimo potpuno neutralnu izbornu strukturu i neutralnu izbornu situaciju i spremni smo da u tome učestvujemo", poručio je Dodik i dodao:

"Možda će opozicija iz RS-a pristati da učestvuje, ali mi ne bismo, i mi možemo da ovdje onemogućimo da se ti izbori ne provedu. Bez obzira što bi to eventualno raspisala Centralna izborna komisija, dovoljno je da naše javne ustanove kao što su škole i domovi kulture ne damo na raspolaganje i da naše općine ne formiraju mjesne izborne komisije i nema izbora, je li tako".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)