! / Željko Komšić: Odlazak senatora Dolea veliki gubitak za slobodu i demokratiju

05. 12. 2021. u 19:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom smrti senatora Boba Dolea, velikog prijatelja države Bosne i Hercegovine i njenih građana, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je saučešće predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joeu Bidenu i porodici preminulog.

"Odlazak senatora Dolea veliki je gubitak za slobodu i demokratiju u cijelom svijetu te posebno za nas u Bosni i Hercegovini. Nikada nećemo zaboraviti veliku podršku koju je senator Bob Dole pružao državi Bosni i Hercegovini u njenim najtežim trenucima i u vremenu borbe za njen suverenitet i teritorijalni integritet. Senator Bob Dole jasno je razlikovao one koji se bore za međunarodno priznatu državu i odmetnike od međunarodnog prava i bio je jedan od najsnažnijih glasova o istini naše pravedne borbe", naveo je predsjedavajući Komšić u objavi na Facebook stranici.

"Zahvalni smo mu što je poslije agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nebrojeno puta ukazivao na svu pogubnost destruktivnih politika unutar Bosne i Hercegovine koje su ugrožavale mir, sigurnost i prosperitet građana i države", ističe također Komšić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)