Tuga / Oglasili se iz Ambasade SAD u BiH nakon smrti Boba Dolea

05. 12. 2021. u 19:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nakon vijesti o smrti bivšeg američkog senatora i predsjedničkog kandidata Boba Dolea, oglasili su se iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Preko zvaničnog profila na Facebooku, poručili su:

"S dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti bivšeg senatora, veterana Drugog svjetskog rata i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine, Boba Dolea. Zauvijek smo mu zahvalni na njegovom predanom radu na jačanju veza između SAD-a i BiH i pomaganju u izgradnji prosperitetnije budućnosti za sve u ovoj zemlji", navode iz Američke ambasade u BiH.

Dugogodišnji republikanski senator iz Kansasa bio je predsjednički kandidat svoje stranke 1996, ali nije uspio protiv demokrata Billa Clintona.

Dole je prošao klasični američki put od siromaštva Velike depresije 30-tih godina prošlog stoljeća, kroz Drugi svjetski rat do hodnika američkih institucija vlasti.

Dole je Bosnu i Hercegovinu posjetio nakon rata, tačnije 1997. godine kada je poslao poruku kako se Bosni i Hercegovini mora obezbijediti stabilan i pravedan mir.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA