Oglasili se iz Ambasade SAD u BiH nakon smrti Boba Dolea

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Ambasade SAD u BiH nakon smrti Boba Dolea
FOTO: Facebook / Bob Dole

Nakon vijesti o smrti bivšeg američkog senatora i predsjedničkog kandidata Boba Dolea, oglasili su se iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Preko zvaničnog profila na Facebooku, poručili su:

"S dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti bivšeg senatora, veterana Drugog svjetskog rata i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine, Boba Dolea. Zauvijek smo mu zahvalni na njegovom predanom radu na jačanju veza između SAD-a i BiH i pomaganju u izgradnji prosperitetnije budućnosti za sve u ovoj zemlji", navode iz Američke ambasade u BiH.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Dugogodišnji republikanski senator iz Kansasa bio je predsjednički kandidat svoje stranke 1996, ali nije uspio protiv demokrata Billa Clintona.

Dole je prošao klasični američki put od siromaštva Velike depresije 30-tih godina prošlog stoljeća, kroz Drugi svjetski rat do hodnika američkih institucija vlasti.

Dole je Bosnu i Hercegovinu posjetio nakon rata, tačnije 1997. godine kada je poslao poruku kako se Bosni i Hercegovini mora obezbijediti stabilan i pravedan mir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije