Kompanija Kavat: Plata radnika u proizvodnji 550 KM, uz topli obrok 195 KM

/ Komentari (12)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

F204

Preslikano stanje firme u kojoj sam ja nekad radio. Nije 470 nego 550 jer je od januara tolika minimalna plaća u FBIH. Topli obrok je onoliki koliko ima radnih sati tj.dana.puta 8. I da važni su međuljudski odnosi kao što su bili i u mojoj firmi. Svi sretni, uljudni sa smješkom svako jutro ti poželi dobar dan a iza leđa ti hebe sve po spisku. Svi hvale rukovodioce i ako nešto pogrešno kažeš odmah se sve sazna do samog vrha.I u mojoj firmi je bilo dosta trudnica.

Kakva demagogija!

I ovi se iz KAVATA ponose time sto im je placa radnika 550 KM?! Sram vas bilo, zelim vam da vam svi radnici odu kod poslodavca koji bolje placa, da rade i zaradjuju sukladno svome radu! Cipele vam kostaju basnoslovno, a jedan ih vas radnik koji ih napravi sebi i svojoj porodici ne moze priustiti! Fuj smradovi robovlasnicki!

Prijedlog za radnike sa placom od 550 KM

Dragi robovi, predlazem vam da zapocnete strajk i ne odete na posao sedam dana. Vidjecete da ce vam automatski povecati place za duplo, jer nece imati koga da nadju da vas zamijeni. Svi u strajk! Pa takvi radnici u Svedskoj rade za najmanje 1300 EUR. Samo zato sto sutite i radite za cvonjke, oni vas izrabljuju!

Topli obrok nije placa!

Ha, ha veli idu na zajednicke izlete a radnici rade kao robovi i subotom!

Prekrizila sam KAVAT cipele

Necu ih nikada kupiti, ovo je zaista smijesan demantij, kako vas nije stid da objavite da radnicima dajete placu 550 KM? A u stvari i to ste slagali, jer im tu placu daje rzava iz podsticaja, a vi ne dajete nista!

JA1

E ovo su ti SDA privatnici koji izrabljuju ljude a dobijaju milionske tendere. Cuj plata 550 i ono to zove platom.

Hahha

Demant za 70 km, a jedne cipele 200 km, strava ,

Hjoooj uzasa od travnickog PR-a!

Ovo je saopstenje toliko sramotno, da je to za nepovjerovati, kakav je ovo kiseljacki student diletant napisao da ih satro odbrani, a ukopao ih jos vise! KAVATu u Svedskoj treba pisati i ostavljati poruke na njihovim drustvenim stranicama, i pitati kako je to moguce, pa da vidimo da li ce se oni nasmijesiti na sugestiju da su im Travnicani robovi za 275 EUR! KAVAT je dobio takvu negativnu ocjenu javnosti, da je to jednostavno slijedeci korak koji se podrazumijeva!

Presmijesno

nije 470 nego 550 hahahahahahahah.... e jesu se izvadili hahahahahahahaha

Devetar Cokulic

Niti se kaze demantij(um), niti demant. Ali, hajde da se ne bavimo "novinarskim" pravopisom, ovo je zaista bolna slika statusa radnika u (nad)realnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Merhametli bosnjaci, sa naglaskom na 'metli'. Ga.

nasvasta

Pa robovi kratke pameti pred izbore zaboravite da ste robovi i opet dajte glas robovlasnicima tajkunskim strankama HDZ SDA SNSD onda ste i od Boga zaslužili da se patite do kraja života.

Nemojte se pravdati

550 je od prije par mjeseci,moja placa je bila 410 km i 140 topli obrok,to je istina,*** lopovski.

/ Najnovije