Komesar Selimović: Sve ukazuje da se radi o krivičnom djelu terorizma

1
I.S.
Komesar Selimović: Sve ukazuje da se radi o krivičnom djelu terorizma
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Evakuacija u Sarajevu nakon dojave o bombi

Policija Kantona Sarajevo je u jutarnjim satima obaviještena da je više škola na području Kantona Sarajevo putem e-maila zaprimilo dojavu o postavljenoj bombi.

Ubrzo nakon toga, stigla je informacija da je dojavljeno da je bomba postavljena i u zgradu Vlade KS i zgradu Općinskog suda u Sarajevu.

Vanredna konferencija za novinare povodom ovoga je održana danas u Sarajevu, a prisutnima se obratio i Nusret Selimović, policijski komesar KS.

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

Strašne scene: Muškarac se zapalio ispred zgrade suda u New Yorku tokom suđenja Trumpu

"Uprava MUP-a KS u saradnji sa više policijskih agencija intezivno radi na prvom koraku - pregled svih objekata koji su dobili ovu poštu. Do sada, nije ništa pronađeno, očekujemo da će tako i ostati. Nastojat ćemo da uradimo ovaj dio u najkraćem vremenskom periodu.

Jutros je održan hitan sastanak u Kantonalnom tužilaštvu. Sve ukazuje na to da bi se moglo raditi o krivičnom djelu terorizma, koje će biti tako i tretirano", naveo je Selimović.

FUP će pod nadzorom Tužilaštva KS i drugim agencija u BiH biti vršilac aktivnosti da se otkrije izvršilac ili više njih ovog krivičnog djela.

Zahvalio se i svim agencijama na pružanju pomoći jer su se neki od njih i samo javili.

Napomenuo je i kako su dvije dojave bile jutros u 9:53 sati bile putem telefona, u zgradu Općine Centar, te u zgradi Općinskog suda u Sarajevu.

"KDZ pregled je pri kraju, a zgrade Vlade i Općine je počeo i bit će brzo završen. Radi se intezivno na otkrivanju počinioca. Nažalost, mediji doprinose da imamo goru situaciju nego što jeste. Jedan od osnovnih problema jer i danas možete neometano kupiti karticu na trafici koju upotrijebite. Uz svu moguću pomoć i tehniku drugih agencija, vrlo teško dolazimo do izvršioca ovih krivičnih djela", pojasnio je komesar.

Naveo je i kako je dobra saradnja sa MUP-om Srbije, gdje se slično dešavalo prethodnih dana.

Konkretan podatak o tome koliko iznosi KDZ pregled  Selimović nije imao, ali je dodao da se radi o enormnim sredstvima.

"Šteta je ogromna", zaključio je komesar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije