Ministrica Hota-Muminović: Na udaru su škole u svim općinama, ne znamo šta je motiv

2
F. V.
Ministrica Hota-Muminović: Na udaru su škole u svim općinama, ne znamo šta je motiv
Foto: AA / Ministrica Naida Hota-Muminović

O velikom broju škola je riječ. U svim općinama Kantona Sarajevo je evidentiran ovaj problem, izjavila je za portal Radiosarajevo.ba ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović nakon serija prijetećih poruka u ovom kantonu.

"Meta je i zgrada Vlade Kantona Sarajevo i, koliko čujem, sud. Dakle, širih je ovo razmjera, na fonu ovog što se dešava u svijetu", izjavila je Hota-Muminovoć.

Ona je potvrdila da su poruku primile i osnovne i srednje škole, ali da je "veći broj osnovnih škola".

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

"Nastojali smo djelovati umirujuće. Direktori su na terenu i prate sve sa policijskim službenicima. Oni će im reći koliko dugo će trajati KDZ pregled. Mi sada objedinjujemo koliko je to škola. Svi direktori će nas obavijestiti o tome službeno.

Sada je prioritetno da direktori naprave organizaciju rada. U toku dana ćemo imati informacije koje su to sve škole...", kazala je Hota-Muminović, koja uprkos našem insistiranju nije mogla dati ni preliminarnu informaciju o broju škola koje su dobile obavijesti o postavljenim bombama.

O tome će, veli, policija na današnjoj konferenciji za novinare u 13 sati.

Hota-Muminović se osvrnula na ovaj fenomen generalno.

"Ne znam čime je ovo motivirano. Vidjeli smo sličan scenarij u Srbiji prije sedmicu dvije. Vjerovatno je globalni trend. Šta je motiv, šta su poruke? Vjerovatno će se to ispitivati, možda će neko preuzeti odgovornost ako je riječ o organiziranom slanju poruke.

To je moj dojam, stručnjaci za sigurnost će nakon istraga utvrditi o čemu je riječ", zaključila je Hota-Muminović u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije