Hota-Muminović: "Ovo jesu vanredne prilike, 18.000 učenika je evakuisano"

5
L.S.
Hota-Muminović: "Ovo jesu vanredne prilike, 18.000 učenika je evakuisano"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Naida Hota-Muminović danas ispred Vlade KS

Ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović obratila se javnosti na vanrednoj press konferenciji povodom dojave o bombama u školama pirom Sarajeva.

"Kao što ste čuli riječ je o dojama da su postavljene bombe u školama... Mi smo u kontaktu sa direktoricama i direktorima škola, oni su poduzeli osnovne korake. Učenici i nastavnici osnovnih škola su na sigurnom, napustili su škole", ističe Hota-Muminović.

Neki pregledi škola idu brže, neki sporije, ističe ministrica.

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

"Ovo jesu vanredne prilike i sigurni smo da će se adekvatno odgovoriti na ove izazovne situacije. Očekujemo da će se pregledi škola završiti već danas, radi se oko 18.000 učenika u prvoj smjeni koji su evakuisani", naglasila je Hota-Muminović.

Kako je i kazala, dakle, očekuje se da će KDZ pregledi biti gotovi danas i da bi trebalo da nastava već sutra bude normalizovana.

Podsjetimo, prethodno je ministrica za portal Radiosarajevo.ba kazala: 

"O velikom broju škola je riječ. U svim općinama Kantona Sarajevo je evidentiran ovaj problem. Meta je i zgrada Vlade Kantona Sarajevo i, koliko čujem, sud. Dakle, širih je ovo razmjera, na fonu ovog što se dešava u svijetu", izjavila je Hota-Muminovoć.

Ona je potvrdila da su poruku primile i osnovne i srednje škole, ali da je "veći broj osnovnih škola".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije