Komentar Arijane Memić nakon što je produžen pritvor policajcu Josipu Bariću

4
Radiosarajevo.ba
Komentar Arijane Memić nakon što je produžen pritvor policajcu Josipu Bariću
Foto: Dženan Kriještorac / Arijana Memić

Sud Bosne i Hercegovine produžio je pritvor policajcu Josipu Bariću koji se tereti da nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap, a koji je mogao biti krunski dokaz u dokazivanju ubistva Dženana Memića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Nakon što je Sud BiH donio ovu odluku na vom Facebook profilu kratak i jasan komentar ostavila je Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana.

"Josipu Bariću produžen pritvor. Odluke suda zasnovane na dokazima", napisala je kratko Arijana Memić.

Podsjetimo, Josip Barić, koji se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. A vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH, uhapšen je krajem aprila i od tada se nalazi u pritvoru.

U Slučaju "Memić" do sada je uhapšeno šest osoba - osim Barića u pritvoru su Hasan Dupovac, Zijad Mutap Alisa Ramić Mutap i Muamer Ožegović i Fahrudin Ramić.

Policajci DKPT-a Nebojša Veljović (penzionisan) i Nedžad Hrvat pušteni da se brane sa slobode.

Podsjetimo, tužioci su istakli kako je devet zaštićenih svjedoka, a više od 60 svjedoka dosad je saslušano.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016., nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice. Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije