Komandantica NATO štaba Pamela McGah posjetila Memorijalni centar Srebrenica

17
A. S.
Komandantica NATO štaba Pamela McGah posjetila Memorijalni centar Srebrenica
Foto: Privatni album / Komandantica NATO štaba u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica

Brigadna generalica Pamela McGah, komandantica NATO štaba Sarajevo, posjetila je Memorijalni centar Srebrenica, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Generalica McGah je položila vijenac i odala počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Nakon obilaska mezarja, provela je dva sata u Memorijalnom centru obilazeći muzej i stalne postavke izložbi, te se družila s direktorom ovog centra, dr Emirom Suljagićem.

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

"Svi zapovjednici NATO štabova su dolazili u obilazak Memorijalnog centra. Generalica McGah je, kao i njeni prethodnici, došla u naš centar te se zadržala dva sata u obilasku muzeja, te stalne postavke koje su izložene u centru. Ona je još jednom prenijela uvjeravanja lično, kao i prijateljstvo SAD i NATO pakta, prema našoj instituciji i Bosni i Hercegovini", kazao je dr Suljagić za portal Radiosarajevo.ba. 

Komandantica NATO štaba u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica - undefined

Foto: Privatni album: Komandantica NATO štaba u posjeti Memorijalnom centru Srebrenica

Podsjetimo, brigadna generalica McGah dolazi s dužnosti komandantice 143. Komande logistike, Orlando, Florida, što je najveće logistička komande za trupe KOV-a SAD za misije u inostranstvu koja broji više od 8.135 vojnika, 100 civila i 90 jedinica u 10 saveznih država.

Preuzimajući komandnu dužnost u decembru prošle godine, brigadna generalica McGah je rekla:

"Čast mi je stajati ovdje danas i velika privilegija da sam dobila priliku da budem na čelu NATO Štaba Sarajevo. Kao što neki od vas već znaju, ovo mi nije prvi put da sam u regionu. Ovdje sam bila stacionirana 1996-97. i odigrala svoju malu ulogu u podršci postavljanju temelja za mir i sigurnost. Radujem se novim kontaktima ne samo s Oružanim snagama, nego i širom populacijom u BiH. Jer u konačnici građani su ti koje mi ovdje podržavamo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije