Pamela McGaha nova NATO komandantica u BiH, ambasador Field joj poželio dobrodošlicu

0
Radiosarajevo.ba
Pamela McGaha nova NATO komandantica u BiH, ambasador Field joj poželio dobrodošlicu
Foto: Privatni album / Pamela McGaha u društvu ambasadora Fielda i Folkestada

Brigadna generalka Pamela McGaha, nova je komandantica NATO-a snaga u Bosni i Hercegovini. Dobrodošlicu joj je poželio Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH.

Ambasador Field se oglasio na svom Twitter profilu i njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Srdačna dobrodošlica brigadnoj generalki Pameli McGaha, našoj budućoj komandantici NATO-a u BiH, koja počinje primopredaju od brigadnog generala Erica Folkestada. Radujem se nastavku bliske saradnje sa saveznicima i Oružanim snagama BiH, te dobrom radu koji je nadgledao njen prethodnik", napisao je Field u tweetu.

Epilog drame: BHRT mora pustiti signal FTV-u

Epilog drame: BHRT mora pustiti signal FTV-u

McGaha je diplomirala na Univerzitetu Bucknell ekonomiju i bila je angažovana preko ROTC-a u Oružačkom korpusu.

Diplomirala je na osnovnim i višim školama za oficire za naoružanje, na kursu za oficire za automatizaciju podružnice, u Školi za kombinirano naoružanje i službe, na kursu za višenamjensku podršku borbenim službama, na kursu za kvalifikaciju upravljanja ljudskim resursima, na komandnom i generalštabnom koledžu, na zajedničkom kursu logistike, kurs planera državne sigurnosti i na koledžu ratne vojske Sjedinjenih Država.

Na civilnim studijama, magistrirala je poslovnu administraciju na Univerzitetu Lehigh i magistrirala iz strateških studija na Koledžu ratne američke vojske.

McGaha je služila na nekoliko prekookeanskih turneja, uključujući Operaciju Pustinjski štit/Oluja u Saudijskoj Arabiji kao vođa voda za održavanje, Operaciju Joint Endeavor/Guard u Mađarskoj i na Balkanu kao oficir za logističke planove i u Operaciji Trajna sloboda u Afganistanu kao oficir štaba brigade.

Njena vojna priznanja uključuju bronzanu zvjezdanu medalju, medalju za zasluge u vojsci, medalju za pohvalu vojske, ekspedicijsku medalju oružanih snaga, medalju za službu u jugozapadnoj Aziji, medalje za ekspediciju i službu u globalnom ratu protiv terorizma, medalju NATO-a, medalje za oslobođenje Kuvajta i medalju za zasluge Pensilvanije.

McGaha je dodatno odlikovana da služi kao Fulbright stipendista u Kanberi, Australija, radeći sa rezervnim snagama australijske vojske na domaćoj spremnosti za vanredne situacije.

Komesar je za ljudske odnose u Pensilvaniji koji provodi zakone Commonwealtha o diskriminaciji. 

Služi zadnjih 13 godina u Odboru za izbor dva senatora američke vojne akademije.

McGaha je ranije bila poslovni konsultant u Greencastle Consulting LLC, a dugogodišnji je stanovnik Betlehema, Pensilvanija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije