Koliko je Čović potrošio na VIP tretman na aerodromu u Briselu?

15
L. M.
Koliko je Čović potrošio na VIP tretman na aerodromu u Briselu?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Sastanku sa zastupnicima Odbora za vanjska pitanja Europskog parlamenta u Briselu, pored članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovao je 15. marta ove godine i Dragan Čović, lider HDZ-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH.

Prilikom putovanja, Čović je koristio VIP usluge aerodroma u Briselu što je potvrđeno fakturom koju je potpisala ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, a kojom se od Parlamentarne skupštine traži refundacija sredstava.

VIP tretman koštao je državni budžet 1.512,50 eura (2958.19 KM).

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

"Obavještavamo vas da je predsjedavajući Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović koristio VIP usluge tretmana tokom njegove službene posjete Briselu 15. marta 2022. godine.

Misija Bosne i Hercegovine pri EU u Briselu izvršila je plaćanje faktura za korištenje usluga VIP tretmana u Briselu.

Faktura broj FA 202205105 u iznosu 1.512,50 eura (2958.19 KM). Molimo da izvršite refundaciju navedenih sredstava uplatom na račun Misije BiH pri EU u Briselu", navodi se u fakturi.

Zastupnik SDP-a u Federalnom parlamentu Aner Žuljević podijelio je ovu informaciju na svom Facebook profilu te dodao: 

"Kad legitimni skrši 3 milje maraka narodnih para u kafani", u opisu je objave.

U prva tri mjeseca ove godine Čović je obavio čak 17 službenih putovanja, prema ranijim pisanjima televizije N1. Od 17 puta koiliko je Čović za putovanja trošio novac građana, čak 14 puta je putovao u Zagreb.

Najčešće se u opisu putovanja navode sastanci sa visokim dužnosnicima Hrvatske. U političkom smislu tako veliki broj putovanja jasno ukazuje na intenzitet involviranosti hrvatskog državnog vrha u unutrašnja pitanja u BiH, za sve to narod BiH zemlje koju Čović prema posljednjim izjavama želi dodatno podijeliti platio je 18.186,51 KM. Tri destinacije koje nisu Zagreb, a koje je Čović posjetio su Vukovar, Beograd i Ljubljana.

Faktura službenog putovanja Dragana Čovića - undefined

Foto: Printscreen: Faktura službenog putovanja Dragana Čovića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije