BiH / Kojović odgovorio Dodiku: Nema disolucije mirnim putem, završit će kobno

16. 09. 2020. u 08:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na proslavi Dana srpskog jedinstva koji se po prvi put proslavlja u Srbiji i bosanskohercegovačkom entitetu RS Milorad Dodik je ponovio da teži ujedinjenju RS i Srbije.

Tim povodom reagovao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke: 

„Proslava Dana srpskog jedinstva pokazala je da Dodik to jedinstvo isključivo vidi kao spajanje svih teritorija na kojima živi srpski narod u jednu državu. Dalo se to pretpostaviti, ali jučer je definitivno potvrđeno, ovaj novouvedeni praznik još jedan je od pokušaja provedbe velikosrpske političke agende na teritoriji BiH. U tome učestvuje i Srbija jer praznik proslavlja zajedno s RS, a niko se od njenog političkog rukovodstva nije ni osvrnuo na Dodikove riječi kojima se želi narušiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH u njenu korist", poručio je Kojović.

Dodao je da je težnja za uništavanjem vlastite države, koja je kod Dodika prisutna duže od decenije, nešto što spada u domen političke patologije i herostratizma.

"Radi se o nečemu što je nepopravljivo kad je on u pitanju. Međutim, posebno opasno izgleda njegova tvrdnja da je to izvodivo mirnim putem. Neka ne živi u zabludi. Nije nikad bilo i neće nikad biti. Svaki pokušaj disolucije završit će se kobno po cijeli region, a posebno po njega i njegovu politiku", kazao je Kojović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA