Dodik u posjeti Zagrebu, oštra reakcija Džaferovića: Snosit će posljedice

Radiosarajevo.ba
Dodik u posjeti Zagrebu, oštra reakcija Džaferovića: Snosit će posljedice
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će u srijedu u zvaničnoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika sa Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

Prethodno, član Predsjedništva sastaće se u 14 sati sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović oštro je reagovao na najavu ove posjete.

"Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znači bilo šta", izjavio je Džaferović.

On je kazao kako je to njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti.

"Izbor zvaničnog Zagreba je da ignorira institucije BiH, njihov izbor su i posljedice koje će iz toga proizaći. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine", rekao je Džaferović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije