KO SDA: Osuđujemo šovinističku i seksističku uvredu koju je Konaković uputio

5
Radiosarajevo.ba
KO SDA: Osuđujemo šovinističku i seksističku uvredu koju je Konaković uputio
FOTO: Screenshot / Skupština KS

Kantonalni odbor SDA Sarajevo najoštrije osuđuje primitivnu, šovinističku i seksističku uvredu koje je Elmedin Konaković danas uputio zastupnici SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmini Biščević Tokić, navodi se u saopćenju ove stranke.

"Skandalozno je da Konaković vrijeđa ženu koja je majka troje djece, doktorica medicinskih nauka i vrijedna zastupnica koja predstavlja građane Kantona Sarajevo u Skupštini KS.

Pozivamo udruženja za zaštitu žena da stanu u zaštitu doktorice Biščević Tokić od primitivnih ispada zastupnika Konakovića. Također, pozivamo kolegice iz Skupštine Kantona Sarajevo da osude ovakav način komunikacije i uvrede prema njihovoj kolegici, bez obzira što dolaze od šefa vlasti u Kantonu Sarajevo", poručili su iz KO SDA Sarajevo.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Skupštine KS, zastupnica SDA Jasmina Biščević-Tokić poručila je zastupniku Elmedinu Konakoviću iz Naroda i pravde da je "nervozan i uzbuđen":

On je na to odgovorio Konaković:

"Ne znam kako Vi znate kad sam ja uzbuđen?".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije