KO SDA Sarajevo: Na prostoru Hastahane ne smiju se graditi građevinski objekti

5
Radiosarajevo.ba
KO SDA Sarajevo: Na prostoru Hastahane ne smiju se graditi građevinski objekti
FOTO: Radiosarajevo.ba / KO SDA Sarajevo je podržalo odluku relevantne struke

KO SDA Sarajevo je podržalo odluku relevantne struke i Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BIH da se na prostoru Hastahane ne grade građevinski objekti, kao i preporuku da se ovaj prostor uredi kao zelena površina - park.

Za potrebe Centralne Banke BiH, uvažavajući interese ove važne institucije, potrebno je naći najkvalitetnije alternativno rješenje.

Imidž modernih, urbanih i ekološki čistih gradova danas se mjeri količinom zelenih površina u njihovom centru što se direktno odražava na kvalitet života i zdravlje građana.

Prostor užeg centra Sarajeva je ograničen slobodnim prostorom i prioritet svake vlasti, općinske ili kantonalne, mora biti okrenut povećanju kvalitete života kroz uvećanje zelenih površina i formiranje novih parkova a ne građevinskih objekata”, poručuju iz KO SDA Sarajevo.

Osim Hastahane, na području centra grada, na Marijin Dvoru i uz pojas rijeke Miljacke, ne smije doći do gradnje tornjeva koji su rezultat želje za profitom, a nauštrb zelenih površina i čistog vazduha, napominju iz KO SDA.

“SDA se predano zalaže za razvoj Sarajava, ali pod kontrolom struke i u interesu zdravlja stanovnika. Pozivamo građane Sarajeva da s punom pažnjom prate sve korake aktuelne vlasti, posebno one od kojih direktno zavisi naša i budućnost naše djece”, poručuju iz KO SDA Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije