Inicijativa građana Hastahana Park o prijedlogu Srđana Mandića

0
Radiosarajevo.ba
Inicijativa građana Hastahana Park o prijedlogu Srđana Mandića
Foto: Facebook / Hastahana

Inicijativa građana Hastahana Park, podržava čin načelnika općine Centar, Srđana Mandića, što je uvažio građansku volju i potrebe te Centralnoj banci BiH ponudio adekvatnu zamjensku lokaciju i brojne druge pogodnosti kako bi odustali od gradnje u parku prof. dr. Nijaza Durakovića u Hastahani“, istakli su iz Inicijative građana Hastahana Park te uputili apel guverneru Centralne banke BiH, Senadu Softiću i članovima Upravnog vijeća CBBH da prihvate ponuđeni kompromis i tako djelima pokažu da ne odobravaju zastrašivanje građana i nasilno otimanje javih parkovskih površina.

Budimo partneri, ne oponenti! Budite naša, društveno odgovorna Centralna Banka! Prihvatite načelnikov poziv da “transparentno, poštujući volju građana” pokažete da je moguć “novi način saradnje” kakav građani zaslužuju, u čemu ćemo vam rado biti podrška“, dodali su iz Inicijative građana Hastahana Park.

Podsjećamo da je grupa građanki i građana sarajevske općine Centar početkom marta zvanično na općinski protokol predala građansku inicijativu za poništenje odluke o izmjeni regulacionog plana za lokalitet Hastahana na osnovu koje je parkovska površina proglašena građevinskim zemljištem, a potom djelimično prodana Centralnoj banci BiH (CBBH).

Uz detaljan pregled svih neregularnosti i nelogičnosti u procesu izmjene predmetnog regulacionog plana, u tekstu građanske inicijative potpisnici su naveli da bi općinski vijećnici njenim usvajanjem “zaštitili i promovirali pravo građanki i građana na demokratsko odlučivanje o pitanjima koja ih se najneposrednije tiču”.

Ovu građansku inicijativu svojim potpisima podržalo je više od 1.300 stanovnika i stanovnica općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije