KO SBB: Zašto se ignorisalo upozorenje Energoinvesta, očekujemo rješenje

10
Radiosarajevo.ba
KO SBB: Zašto se ignorisalo upozorenje Energoinvesta, očekujemo rješenje
FOTO: Radiosarajevo.ba / Radončić, Forto i Hadžiahmetović

Kantonalni odbor SBB-a i Klub zastupnika SBB-a u Skupštini KS razmatrali su danas aktuelnu problematiku u vezi s nestašicom plina i problemima s grijanjem sistema „Toplana“.

S tim u vezi, izdali su saopćenje za javnost:

"Vlada Kantona Sarajevo, premijer Edin Forto i resorni ministar Enver Hadžiahmetović dužni su građanima Sarajeva, koji svoje domove zagrijavaju putem sistema „Toplana“, osigurati grijanje.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

U trenutku kada minusi dostižu rekorde, kada imamo situaciju da nam prijeti katastrofa, Vlada trojke ne bi se trebala baviti svojim političkim igrama i tražiti krivca, nego treba tražiti rješenje i ne dopustiti da nam se mrznu djeca, starije osobe, bolesni i svi drugi građani.

Ukoliko su na odgovorne, rukovodeće pozicije u preduzećima „Sarajevogas“ i „Toplane“ postavili stručnjake i menadžere, onda bi nabavka osnovnog energenta trebao biti lako rješiv problem.

Iako je potpuno nejasno zašto su premijer i svi drugi odgovorni u lancu ignorirali pismo i upozorenje koje im je uputio „Energoinvest“, od Vlade KS očekujemo rješenje i nadamo se da građani ubuduće neće biti dovedeni u poziciju strepnje i neizvjesnosti", navodi se u saopćenju KO SBB.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije