Ko je Nataša Radulović: Pjeva na stolovima, putem vrtića naručivala 300 flaša vina i štoka…

28
Radiosarajevo.ba
Ko je Nataša Radulović: Pjeva na stolovima, putem vrtića naručivala 300 flaša vina i štoka…
Foto: Prtscr / Youtube / Nataša Radulović i cirkus jučer na sjednici

Konstituirajuću sjednicu Narodne Skupštine entiteta RS definitivno je jučer svojim bahatim nastupima i rječnikom neprimjerenim skupštinskim forumima obilježila Nataša Radulović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Jad i bijeda

"Nemoj ođe da se obadaš";
"'Alo, momak, prekini" i slično.

Posebna sjednica NSRS u sjeni Nataše Radulović: "Halo momak, važno je da ti imaš pojma. Jes' čuo"

Posebna sjednica NSRS u sjeni Nataše Radulović: "Halo momak, važno je da ti imaš pojma. Jes' čuo"

"Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, biće prilike da se bijemo…"

Ovo je samo dio iz "arsenala" izjava Radulović, čiji nastup će definitivno ostati upamćen.

Građani Banje Luke i ostatka BiH jedinstveni su u ocjeni da je ovo što smo jučer mogli vidjeti "jad i bijeda".

Ko je Nataša Radulović?

Prema zvaničnoj biografiji, rođena je augusta 1951. godine u Pirotu u Srbiji, a živi u Banjoj Luci. Istaknuta je članica banjalučkog SNSD-a, a već nekoliko mandata je i narodna poslanica.

Ranije, očito, iz razumljivih razloga, nije mnogo govorila, a kada je govorila davala je sporne izjave. U junu prošle godine je tadašnjoj koleginici iz parlamentarnih klupa Jeleni Trivić poručila da "ako joj se ne sviđa napusti zemlju".

Burna rasprava  dvije zastupnice na Skupštini RS: "Vi hoćete da ja odem iz ove zemlje"

Burna rasprava dvije zastupnice na Skupštini RS: "Vi hoćete da ja odem iz ove zemlje"

Novinar i bloger Slobodan Vasković pisao je početkom godine da "glumi Crnogorku" s lažnim akcentom.

Navodio je i bliska saradnica Vlade Đajića, direktora Kliničkog centra u Banjoj Luci i predsjednika Gradskog odbora SNSD-a u tom gradu, zaduženog za "popravljanje imidža" vodeće stranke u RS-u u tom dijelu BiH.

Nataša Radulović u elementu
Foto: Slobodan Vasković: Nataša Radulović u elementu

S pivom u vrtić

"Radulovićeva preferira alkohol kao stimulans. Bolje upućeni tvrde da se ona redovno pojavljuje na sjednicama Narodne skupštine RS-a u alkoholisanom stanju. Sklonosti Radulovićeve prema dobroj kapljici potiču još iz perioda kada je bila direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka. Ona je tada, podrazumijeva se, alkohol kupovala novcem građana."

Ostat će, ističe Vasković, upamćena javna nabavka iz 2014. godine, kada je Radulovićeva za navodne potrebe Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka nabavila 234 flaše vina, 72 flaše štoka i 15 kartona piva.

"Neko maliciozan bi pomislio da djeca u banjalučkim vrtića vrijeme provode opijajući se. Na sreću, to ovdje nije slučaj, jer je Radulovićeva pomenuta alkoholna pića nabavila isključivo za potrebe sebe i svojih saradnika", pisao je Vasković početkom ove godine.

Žestoka diskusija između Vukanovića i Radulović: 'Nemoj mi se ođe obadati'

Žestoka diskusija između Vukanovića i Radulović: 'Nemoj mi se ođe obadati'

A, ona igra…

U teško alkoholisanom stanju, navodi Vasković, "Radulovićeva obično zaboravlja na crnogorski akcenat, pa je saradnici moraju podsjećati da je ona Crnogorka".

"Pored tog propusta, Radulovićeva ima običaj i da se dohvati stola i mikrofona… Slika Radulovićeve na stolu je sačinjena u ranom periodu žurke, dok je ona još bila u stanju da stoji na stolu. Završnu fazu te žurke ona je provela ispod stola", zaključio je Vasković opisujući događaj na žurci koju je, navodno, organizirao spomenuti Đajić.

I jučerašnji nastup odavao je utisak osobe koja je pod utjecajem koječega, ali bez alkotestiranja i sličnih analiza takvo što je teško potvrditi.

Uglavnom, veselo…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (28)

/ Povezano

/ Najnovije