Kljujić: Duboko sam razočan, ostali su mali fašisti...

15
L.S.
Kljujić: Duboko sam razočan, ostali su mali fašisti...
FOTO: Screenshot / Stjepan Kljuić

Nekadašnji član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, političar, novinar, pisac, istinski patriota Stjepan Kljujić za Radiosarajevo.ba kratko je komentarisao aktuelna dešavanja i bolne datume. 

"Duboko sam razočan i gadi mi se trenutna politička situacija u Bosni i Herecegovini. Sramotno je da se 2. maj u Sarajevu nije obilježio na dostojan način, toliko je loših uspomena. Žao mi je branitelja, beskrajno sam tužan, boli me kad vidim u kakvoj su situaciji, koliko samo nepoštovanja", ističe Kljujić. 

Naglašava kako nema intelektualne ekipe koja će se zalagati za ideju cjelovite, suvere Bosne i Hercegovine, za napredak i bolje uslove života.

Prema njegovim riječima, referendum o nezavisnosti BiH je najznačajniji događaj u historiji BiH i najveći uspjeh Bosne.

"Mi smo govorili po cijenu glave ne damo Bosnu, kakve podjele. Alija Izetbegović je pogriješio, Dayton se nije smio desit. Bio je referendum, pisao sam o tome u svojoj knjizi, gdje su i Srbi rekli DA za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Ali, čemu sad priča o tome. Dodik nije inteligentan čovjek kad traži odvajanje, sve je besmisleno. Ovo što je ostalo na vlasti to su mali fašisti, izdajnici, nema zdrave pameti", kazao je Kljujić i poručio kako zaborav ne smijemo dozvoliti. 

Izdani su najbolji ljudi naglašava Kjujić, otišle su ljudske gromade, mladost također odlazi, neko to mora zaustaviti, a perspektiva se mora promijeniti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije