Kiša i pljuskovi širom BiH tokom narednih dana: Objavljena prognoza do utorka

0
Radiosarajevo.ba
Kiša i pljuskovi širom BiH tokom narednih dana: Objavljena prognoza do utorka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo i Sokolac 4; Bihać i Livno 5; Bugojno i Drvar 6; Sarajevo i Široki Brijeg 7; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zenica 8; Gradačac, Srebrenica i Tuzla 9; Doboj, Mostar, Neum i Stolac 10; Bijeljina 11°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

Tužna vijest: Preminuo otac Tošeta Proeskija

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Padavine većinom prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike pogoršaće se u odnosu na proteklih par dana. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, kod većine osoba će uzrokovati lošije raspoloženje. Moguće su i reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije, nesanice. Uz povećan sadržaj vlage u zraku i vjetar, osjet hladnoće biće izraženiji u jutarnjim satima, stoga je preporučljivo posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Danju uz umjeren porast temperatura, mjestimično i prohladno. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu, 15.04.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovim. Više padavina se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. 

U nedjelju, 16.04.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U ponedjeljak, 17.04.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C. 

U utorak, 18.04.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkoig zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije