Kantonalni sud: Još dva mjeseca pritvora za Srećka Trifkovića

Radiosarajevo.ba
Kantonalni sud: Još dva mjeseca pritvora za Srećka Trifkovića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Srećko Trifković i Slaven Dakić

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je za još dva mjeseca pritvor Srećku Trifkoviću, koji je osumnjičen da se može dovesti u vezu s prošlomjesečnim ubistvima policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove institucije.

Nakon što je iza rešetaka proveo mjesec, Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je jučer produženje pritvora za Trifkovića, dok je odbrana zatražila prebacivanje nadležnosti na Sud BiH ili da se prijedlog za pritvor odbaci kao nedopušten.

Trifković je osumnjičen za ubistvo dvojice policajca u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Ubistvo se dogodilo 26. oktobra, kada je pucano na policijsku patrolu. Na licu mjesta ubijen je policajac Adis Šehović, a teške povrede zadobio je Davor Vujinović, koji je u bolnici podlegao povredama.

Krajem oktobra ove godine, Trifkoviću je sarajevski Kantonalni sud odredio pritvor zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i, istovremeno, zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Pored ovog slučaja protiv Trifkovića se vodi postupak i u predmetu "Volan", gdje je optužen s još 23 osobe, zbog sumnje da se radi o organizovanoj grupi u vezi s krađom automobila, krijumčarenjem, daljnjom prodajom, izmjenom oznaka, iznuđivanjem otkupa i rastavljanjem dijelova ukradenih vozila radi daljnje prodaje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije