Kandidati "četvorke" za Sarajevo poručili: Građani nikada neće imati lakši izbor

N. Ka.
Kandidati "četvorke" za Sarajevo poručili: Građani nikada neće imati lakši izbor
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S današnjeg pressa

Predstavnici SDP, Naše stranke, NiP i NBL danas su, pred predstojeće, lokalne izbore, u Sarajevu predstavili kandidate za načelnike općina u ovom gradu i potpisana je i prva zajednička izjava ovih kandidata.

Ibrahim Hadžibajrić, kandidat za načelnika Općine Stari Grad nakon potpisivanja zaželio je svima puno uspjeha na predstojećim izborima i dodao je da su "ostali jedno tijelo nakon famoznog petka 13". Nada se da će tako i ostati u budućnosti.

"Nismo imali nikakvih problema u zajedničkom programu i nadamo se da ćemo kao načelnici ispoštovati i sve uraditi", kazao je Hadžibajrić.

Centar

Srđan Mandić, kandidat četvorke za načelnika Općine Centar rekao je da je rođen i cijeli život u Sarajevu, te da je najduži period kada je bio van Sarajeva bilo u ratu, kada je bio pripadnik Armije RBiH.

"Mi smo u našoj izjavi kazali da ćemo se boriti da Sarajevo postane EU metropola - iz drugih partija su pitali "kako to Sarajevo nije metropola". E pa, nažalost nije, taj je status izgubilo. Bio sam član vlade Edina Forte i bez tog iskustva nisam siguran da bih stajao ovdje ispred vas. Pred nama su vjerovatno teži izbori u smislu pandemije, ali čini mi se da građani nikada neće imati lakši izbor. Pokazali smo da Sarajevo može postati EU metropola", rekao je Mandić.

Hasan Tanović, kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, dodali su, nije danas na pressu, jer zbog restriktivnih mjera ne može da se vrati u državu.

Ilidža

Nermin Muzur, njihov kandidat za načelnika Općine Ilidža, zahvalio se ljudima koji su radili na planu: "Svaki od nas kandidata treba da poreda prioritete za svoju lokalnu zajednicu. Sigurno da neće biti lako, ovo je izuzetno teška utakmica jer napadamo - osim u Starom gradu - na trenutne načelnike.

Pokazali smo da je moguće drugačije i jasno pokazati šta su to naši prioriteti. Mislim da je ovo historijski trenutak za Sarajevo i mislim da su se lokalne zajedmice zasitile tih starih kadrova i da žele one koji mogu ponuditi nove i konkretnije mjere", istaknuo je Muzur.

Novi Grad

Adnan Delić, kandidat za načelnika Općine Novi Grad, zahvalio se svim predstavnicima stranaka koji su se okupili oko ove ideje.

"Na poziciju načelnika dolazim kao osoba iz realnog sektora. Iskoristit ću svoje znanje i iskustvo da ga prenesem u javni sektor. Želim da dam motiv svim mladim, čestitim i vrijednim ljudima da popravljamo ovu situaciju", kazoa je Delić.

Vogošća

Kandidat za načelnika Opće Vogošća Dženan Brkanić kazao je da i on dolazi iz realnog sektora i želi da to svoje iskustvo prenese.

"Iskustva koja nosim siguran sam da će doprinijeti radu i razvoju Općine. Ne bih govorio o planovima i projektima, jer ćemo svi raditi po 20 principa koje smo već predstavili", rekao je Brkanić.

Ilijaš

Amar Dovadžija, kandidat za načelnika Općine Ilijaš, istaknuo je da je imao nekoliko ponuda da ide u inostranstvo da radi, ali sve je to odbio jer osjeća potrebu i dužnost da se bori za ovu državu.

"Prihvatio sam kandidaturu za Ilijaš jer želim da vratimo ugled i dostojanstvo svakog stanovnika ove Općine. Svi moraju imati istu priliku. Imamo mi kvalitetnih i školovanih kadrova koji mogu da obnašaju sve pozicije koje se tiču lokalne i svake druge zajednice. Posebno želim da mladim ljudima probudimo nadu i pokažemo da ima bolje sutta", poručio je Dovadžija.

Hadžići

Enes Kazić, kandidar za načelnika Općine Hadžići zahvalio se na kandidaturi.

"Potpisanim programom s jasnim ciljevima imamo jednu vodilju. Šestorka u Vladi KS je bila jedina svijetla tačka, njihov cilj je bio da se uništi četvorka jer tu je najviše novca, nisu računali da ćemo nastaviti. Prihvatio sam se kandidature jer želim da osiguramo normalan i bolji život svim našim građanima. Želim vratiti dostojanstvo lokalnoj zajednici i građanima. Mi to možemo i imamo znanja, imako principe po kojima ćemo djelovati", rekao je Kazić.

Trnovo

Kandidat za načelnika Općine Trnovo Elvedin Tatarević kazao je da ima uređen život, ali da ne može više gledati većina teško živi.

Podsjetimo, Četvorka je nedavno sročila dokument u 29 tačaka nazvan Sarajevski dogovor 2020, i s njim će nastupiti u svih devet općina Kantona Sarajevo u kojima, osim Starog Grada, načelnike pozicije sada ima SDA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije