Četvorka ide zajedno na izbore, Konaković: Dolazimo u sve općine u KS

B. T.
Četvorka ide zajedno na izbore, Konaković: Dolazimo u sve općine u KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednici Naše stranke, Naroda i pravde, SDP-a i Nezavisne bh. liste (NBL) na sastanku u Sarajevu danas su postigli načelan dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima ove godine u Kantonu Sarajevo, ali i još nekim općinama i gradovima u BiH.  

Potvrdio je to za Radiosarajevo.ba Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a. 

"Postigli smo i načelan dogovor oko kandidata za načelnike u gradskim općinama te na Ilidži. Dogovorili smo i kandidaturu za gradonačelnika. Ostalo je još da uskladimo vangradske općine i da sve to potvrde organi stranaka", kazao nam je Konaković. 

Upitan za kandidata za gradonačelnika, kaže da ime još nije utvrđeno. Za sada, ne može otkrivati ni kojoj stranci je to mjesto pripalo, kazavši da će to otkriti nakon što dogovor potvrde stranački organi. 

Prema načelnom dogovoru, Narod i pravda trebala bi dati načelničke kandidate za Novi Grad i Ilidžu, gdje je jedan od izvjesnih Nermin Muzur.

SDP bi trebao kandidirati svog člana za Novo Sarajevo. Ovaj dogovor, međutim, nije definitivan, jer postoji opcija da  da SDP kandidira ime za Novi Grad, a NiP za Novo Sarajevo.

Općina Stari Grad će imati kandidata iz NBL-a.

Kako kaže Konaković, ovi izbori su početak suštinskih promjena u BiH. 

"Iako ima i dobrih pojedinaca načelnika, istina je ipak da su oni temelj ovakvog koruptivnog društva kojem svjedočimo ovih dana. Da nemaju temelje u općinama, općinskim izbornim komisijama, solacima, hubijarima i ostalim simbolima korupcije sve bi bilo mnogo teže. Zato smo napravili i dolazimo po sve općine u KS, a ova će kolacija imati i zajedničke nastupe u još nekim općinama i gradovima BiH", otkriva Konaković.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije