Kamion blokirao dio magistrale Tuzla-Bijeljina, put Prozor-Tomislavgrad zatvoren

Radiosarajevo.ba
Kamion blokirao dio magistrale Tuzla-Bijeljina, put Prozor-Tomislavgrad zatvoren
Foto: Arhiv / Snijeg na putevima

Zbog jakog vjetra i sniježnih nanosa regionalniput Prozor-Tomislavgrad  od sinoć je zatvoren za saobraćaj.

Kako javlja BIHAMK, od ranih jutarnjih sati otvoren je magistralni put Glamoč-Mlinište, dok na putu Kupres-Šuica-Livno za sada mogu saobraćati samo putnička vozila.

Zbog zaostalog teretnog vozila otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo).

Za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Glamoč-Mlinište, Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), kao i na širem području Romanije.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Upozorili su i na jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, saobraća se kao i prethodnih mjeseci.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

BIHAMK apeluje na vozače da prije polaska na put provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na našoj web stranici i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije