Kakvo će vrijeme biti sutra?

Fena
Kakvo će vrijeme biti sutra?
U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša će biti u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Vjetar će biti slab, prijepodne sjevernog smjera, a poslijepodne mijenja smjer na jugo i jugoistok.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 10 i 16, a na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

U Sarajevu sutra će veći dio dana biti oblačno. Poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka oko 9, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo oblačno. Od sredine dana padavine su se postepeno premještale sa zapada prema istoku zemlje.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 4 stepena, Banja Luka i Gradačac 11, Doboj 12, Drvar, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 13, Bihać, Srebrenica, Zvornik i Livno 14, Bugojno, Bijeljina, Goražde i Tuzla 15, Jajce 16, Sarajevo 17, Zenica 18, Mostar, Trebinje i Stolac 19 i Neum 20, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije