Kako policajce učiniti otpornim na štelu: Evo šta rade u jednom kantonu

1
Radiosarajevo.ba
Kako policajce učiniti otpornim na štelu: Evo šta rade u jednom kantonu
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Zeničko-dobojskom kantonu namjeravaju proces zapošljavanja 125 policajaca učiniti - otpornim na štelu.

Potencijalne policajce do radnog mjesta, pored ostalog, vodi i uspjeh na testu fizičke sposobnosti. To je jedna od faza konursa za prijem policajaca u ZDK-u, na koji se za 125 radnih mjesta prijavilo oko 1.400 kandidata, objavila je Federalna TV

Pred konkursnom komisijom je izazov - ne zbog velikog broja prijavljenih već uvriježenog mišljenja da se do ovog, kao i drugih poslova u javnom sektoru, dolazi vezama i poznanstvom.

Predsjednik Komisije za prijem policajaca Adis Imamović kaže kako je cijeli proces videonadzorom - sve se snima i kandidati su svi prisutni.

Uvjete za test fizičke sposobnosti, koji je u toku, ispunilo je oko 700 prijavljenih kandidata. Ovu fazu, kao i cijelu konkursnu proceduru nadgleda Transparency International BiH. Prvi put u našoj zemlji uključeni su u jedan ovakav proces, nakon što su potpisali sporazum sa Upravom policije MUP-a ZDK-a.

Komesar policije ZDK-a Semir Šut ističe kako će prisustvo Transparancy Internationala BiH pomoći da ostvare konačni cilj - odabir 125 najboljih policijskih službenika koji će raditi u časnoj policijskoj službi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije