Jutros u Sarajevu sunce, tokom dana promjena vremena: Evo kada se vraćaju temperature do 30°C

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Sarajevu sunce, tokom dana promjena vremena: Evo kada se vraćaju temperature do 30°C
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja kišnom Baščaršijom

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne su zabilježeni slabi pljuskovi.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 14; Bihać, Bugojno 15; Trebinje 16; Sarajevo, Široki Brijeg 17; Banja Luka, Prijedor, Tuzla, Zenica 18; Doboj, Mostar, Neum 19; Bijeljina 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženjii. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrjieme. Poslije podne se očekuje kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 23 °C.

Bioprognoza - Nestabilno vrijeme pretežno će uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika povremeno uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekli dan. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, i slojevito se odjenuti, kako bi se tokom dana po potrebi raskomotili.

U ponedjeljak 7. augusta 2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 °C.

Veliko zahlađenje u Bosni i Hercegovini, temperature pale i za 15 stepeni: "Prija li vam ovako?"

Veliko zahlađenje u Bosni i Hercegovini, temperature pale i za 15 stepeni: "Prija li vam ovako?"

U utorak 8. augusta 2023., pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

U srijedu 9. augusta 2023., pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije