Na snazi narandžasti meteoalarm za cijelu BiH: Nadležni izdali važne upute zbog nevremena

2
Radiosarajevo.ba
Na snazi narandžasti meteoalarm za cijelu BiH: Nadležni izdali važne upute zbog nevremena
FOTO: AA / Nevrijeme u Sloveniji

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom, a mogući su i jaki udari vjetra.

Prema kraju dana ili tokom noći prestanak padavina, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Zbog obilnih padavina i jakih udara vjetra na području cijele zemlje izdato je narandžasto upozorenje.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

"Uz jači pljusak može pasti 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom. Udari vjetra od 50 do 70 kilometara na sat", navodi se u napomeni FHMZ-a.

"Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", upozorili su iz FHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

Kiša, grmljavina, pljuskovi: Meteorolozi objavili prognozu do utorka, pripremite se za nevrijeme

Kiša, grmljavina, pljuskovi: Meteorolozi objavili prognozu do utorka, pripremite se za nevrijeme

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 26 stepeni.

U utorak pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 24, na jugu do 28 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije