Kiša, grmljavina, pljuskovi: Meteorolozi objavili prognozu do utorka, pripremite se za nevrijeme

2
Radiosarajevo.ba
Kiša, grmljavina, pljuskovi: Meteorolozi objavili prognozu do utorka, pripremite se za nevrijeme
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Bihać 17; Bugojno, Sarajevo 18; Široki Brijeg, Zenica 20; Mostar 21; Neum, Tuzla 22; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 9 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Prema kraju dana ili tokom noći prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 °C.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prema kraju dana postepeni prestanak padavina. Dnevna temperatura oko 23 °C.

Bioprognoza - Nestabilno vrijeme, praćeno jačim padavinama, kod većeg dijela populacije će pretežno negativno djelovati na raspoloženje. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti sa noćnim satima, usljed blagog osvježenja u vidu nižih temperatura zraka. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U nedjelju, 6. augusta 2023., djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

Prve posljedice oluje 'Maja' u Bosni i Hercegovini: Pogledajte padavine u Brčkom

Prve posljedice oluje 'Maja' u Bosni i Hercegovini: Pogledajte padavine u Brčkom

U ponedjeljak, 7. augusta 2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Glavnina padavina je prije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U utorak, 8. augusta 2023., u Bosni većinom umjerena naoblaka. Pretežno oblačno može biti u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije