Jutros u Mostaru 27 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Jutros u Mostaru 27 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do četvrtka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nedjelja u Sarajevu - šetnja

Jutros je u našoj zemlji uglavnom sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 14; Bjelašnica, Srebrenica 16; Jajce, Livno 18; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg, Zenica 19; Banja Luka, Tuzla 20; Doboj 21; Bijeljina 22; Trebinje 24; Gradačac, Neum 25; Mostar 27; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 33 do 39 °C.

Martina (25) završila u teškom stanju zbog ugriza: 'Ako primijetite ovo, odmah potražite pomoć'

Martina (25) završila u teškom stanju zbog ugriza: 'Ako primijetite ovo, odmah potražite pomoć'

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 36 °C.

U ponedjeljak, 26. augusta, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. U Hercegovini na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeveni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C. 

U utorak, 27. augusta, u Krajini pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju na krajnjem sjeverozapadu zemlje, a poslije podne i dio večeri širom zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 °C. 

U srijedu, 28. augusta, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 33, na jugu do 37 °C. 

U četvrtak, 29. augusta., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu i sjeveroistoku do 37 °C, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije