Od vrućine do osvježenja: Danas u BiH sunčano, a kada možemo očekivati kišu?

2
Radiosarajevo.ba
Od vrućine do osvježenja: Danas u BiH sunčano, a kada možemo očekivati kišu?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Sokolac 15; Bjelašnica i Srebrenica 16; Livno i Široki Brijeg 17; Bihać, Bugojno i Ivan Sedlo 18; Jajce i Sanski Most 19; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zenica 20; Trebinje 23; Gradačac 24; Mostar i Neum 25°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Najpotresnija priča 30. SFF-a: Plava ruža na mjestu gdje je trebala biti ubijena Nadira Sahačić

Najpotresnija priča 30. SFF-a: Plava ruža na mjestu gdje je trebala biti ubijena Nadira Sahačić

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35°C.

U nedjelju, 25. augusta, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38°C. 

U ponedjeljak, 26. augusta, Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C. 

U utorak, 27. augusta, u Bosni i Hercegovini veći dio dana će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 38°C

U srijedu, 28. augusta, u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije