Jutros na Bjelašnici 3 stepena – evo kakvo će vrijeme biti danas

Radiosarajevo.ba
Jutros na Bjelašnici 3 stepena – evo kakvo će vrijeme biti danas
AA / Lukomir, Bjelašnica
Jutros je u Bosni i sjevernim dijelovima Hercegovine oblačno, lokalno pada slaba kiša. U većem dijelu Hercegovine je vedro.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Goražde 9; Kupres i Ivan Sedlo 10; Sarajevo i Sokolac 11; Bugojno 12; Bihać, Jajce, Sanski Most i Zenica 13; Banja Luka, Drvar, Livno, Prijedor i Tuzla 14; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 15; Neum i Trebinje 18; Mostar 21°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Opšta slika će se postepeno pogoršavati, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Usljed osjetnijeg osvježenja i nižih temperatura, naročito tokom jutra, preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje primjerenom odijevanju.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana i u Hercegovini se očekuje naoblačenje i lokalni pljuskovi poslije podne i u večernjim satima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije