Jutarnji presjek iz BiH: Testirano 338 uzoraka, samo dva pozitivna na COVID-19

Radiosarajevo.ba
Jutarnji presjek iz BiH: Testirano 338 uzoraka, samo dva pozitivna na COVID-19
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 338 laboratorijskih uzoraka iz 34 općine u manjem bh. entitetu, a novi koronavirus potvrđen je kod samo dvije osobe, objavili su iz ove institucije.

Riječ je o jednom muškarcu mlađe i jednom srednje životne dobi iz Banje Luke. Ove osobe imaju simptome bolesti COVID-19, ali bez jasne epidemiološke veze. 

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 60 zdravstvenih radnika iz Prijedora, Bosanske Dubice, Foče, Trebinja, Kneževa, Laktaša, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Bijeljine i Ugljevika, kao i 38 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i osam radnika u marketima čiji su nalazi negativni. Testirana je ukupno 91 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni. 

Do sada je u RS potvrđeno je 708 slučajeva kornavirusa, od posljedica COVID-19 preminulo je 28 osoba, a oporavilo se 369 osoba.

U RS do sada je na SARS-CoV-2 izvršeno ukupno 11.420 testiranja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije