Jutarnja akcija FUP-a: Pretresaju prostorije Općine Stari Grad Sarajevo, evo ko je 'na meti'

1
Radiosarajevo.ba
Jutarnja akcija FUP-a: Pretresaju prostorije Općine Stari Grad Sarajevo, evo ko je 'na meti'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije upali su jutros u Općinu Stari Grad Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. Predmet akcije su pomoćnici nedavno uhapšenog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Informacija je za portal Radiosarajevo.ba potvrđena iz FUP-a.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Podsjetimo, u sklopu akcije kodnog naziva "Start", pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS uhapsili su ranije Ibrahima Hadžibajrića, Elmedina Karišika, Seida Hadžibajrića i Almu Destanović.

Hadžibajrić i Karišik se sumnjiče da su organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem aplikacije Sky, kako bi prikrili tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Policajci uhapsili tri osobe
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Policajci uhapsili tri osobe

Terete se da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području Općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kontrolu i nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije