Velika akcija FUP-a na području Mostara i Tuzle: Vrše se pretresi, ima uhapšenih!

1
Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a na području Mostara i Tuzle: Vrše se pretresi, ima uhapšenih!
Foto: FUP / NE KORISTITI OVU SLIKU!!!

Federalna uprava policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a po naredbi Opštinskog suda u Mostaru uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova HNK i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK), provode operativnu akciju na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Cilj akcije je otkrivanje i dokazivanje izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Podstrekavanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza iz čl. 348.st.3. u vezi sa st.1 KZ F BiH, u vezi sa čl. 32. KZ F BiH, te krivičnog djela Sprječavanje dokazivanja iz čl. 349. st.1. KZ F BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres na tri lokacije na području Mostara i tri lokacije na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom je uhapšeno četvero lica inicijala E.B. (1965), V.V. (1972), K.E. (1997) iz Mostara i  A.M. (1988) iz Tuzle.

Benjamina Karić i Semir Efendić potpisali sporazume: Projekti vrijedni 800.000 KM

Benjamina Karić i Semir Efendić potpisali sporazume: Projekti vrijedni 800.000 KM

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica se sumnjiče da su utjecali na svjedoke i saučesnike u krivičnom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen S. Đ. i ostali. Nezvanično, riječ je o slučaju Sade Đuguma, koji je uhapšen u septembru prošle godine.

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije