Velika akcija FUP-a na području Mostara i Tuzle: Vrše se pretresi, ima uhapšenih!

1
Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a na području Mostara i Tuzle: Vrše se pretresi, ima uhapšenih!
Foto: FUP / NE KORISTITI OVU SLIKU!!!

Federalna uprava policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a po naredbi Opštinskog suda u Mostaru uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova HNK i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (TK), provode operativnu akciju na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Cilj akcije je otkrivanje i dokazivanje izvršenja krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnog djela, Podstrekavanje na krivično djelo, Davanje lažnog iskaza iz čl. 348.st.3. u vezi sa st.1 KZ F BiH, u vezi sa čl. 32. KZ F BiH, te krivičnog djela Sprječavanje dokazivanja iz čl. 349. st.1. KZ F BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres na tri lokacije na području Mostara i tri lokacije na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom je uhapšeno četvero lica inicijala E.B. (1965), V.V. (1972), K.E. (1997) iz Mostara i  A.M. (1988) iz Tuzle.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti traženi naredbom suda, mobilni telefonski aparati, sim kartice, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica se sumnjiče da su utjecali na svjedoke i saučesnike u krivičnom predmetu za organizirani kriminal u kojem je optužen S. Đ. i ostali. Nezvanično, riječ je o slučaju Sade Đuguma, koji je uhapšen u septembru prošle godine.

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Akcija FUP-a u Mostar: Uhapšen “Tribuns” Sado Đugum

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije