Akcija Square: Predložen pritvor za uhapšene, evo za šta se terete

0
Radiosarajevo.ba
Akcija Square: Predložen pritvor za uhapšene, evo za šta se terete
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Privođenje

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je predložilo jednomjesečni pritvor za uhapšene u velikoj policijskoj akciji "Square", koju je izvela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA). 

Kako se navodi, postupajući tužioci KTKS predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću.

Osumnjičenom Ibrišimoviću pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, dok je Hamziću i Kukiću predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Svaka čast: Džejla Makaš postala seniorska viceprvakinja Evrope

Svaka čast: Džejla Makaš postala seniorska viceprvakinja Evrope

Tužilaštvo Kantona Sarajevo ih tereti da su od 2009. godine do lišenja slobode, u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protivpravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito sticali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje 4 miliona KM.

Navedene radnje članovi pomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama, navodi se u saopštenju Tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije