Još jedna ministrica pozvana u Tužilaštvo BiH

5
Radiosarajevo.ba
Još jedna ministrica pozvana u Tužilaštvo BiH
Foto: Anadolija / Zora Vidović

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvalo je na saslušanje u svojstvu svjedoka i Zoru Vidović, ministricu finansija RS u vezu s istragom u predmetu "napad na ustavni poredak".

Saslušanje Vidović zakazano je za utorak, 18. januara.

Ona je potvrdila da je dobila poziv te da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

"Poručiću im da RS želi da vrati svoje nadležnosti, sve u skladu sa Ustavom BiH, da ništa nismo prekršili, kao i da ne mislim da trebamo biti predmet Tužilaštva", rekla je Vidović za "Nezavisne novine".

Poziv na saslušanje, kako saznaju "Nezavisne novine", dobio je i Marinko Dragišić, poslanik Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini RS.

"Jeste, dobio sam poziv danas. Odazvaću se. Poručiću da nije bio napad na ustavni poredak. Štaviše, nije diran ni Ustav ni u jednoj tački. RS traži zaštitu i decidnu primjenu Ustava i Dejtonkog mirovnog sporazuma", rekao je Dragišić za "Nezavisne novine".

I potpredsjednik Narodne skupštine RS Milan Petković izjavio je da je dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvu BiH, koje je pokrenulo istragu protiv više lica iz RS zbog navodnog napada na ustavni poredak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije