Još jedan slučaj vandalizma u Sarajevu: Benjamina Karić apelira na građane da štite javne površine

19
Radiosarajevo.ba
Još jedan slučaj vandalizma u Sarajevu: Benjamina Karić apelira na građane da štite javne površine
Foto: Kolaž / Žena uništava žardinjere cvijeća u Sarajevu

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je na incident vandalizma na jednom od sarajevskih mostova, gdje su žardinjere bačene u rijeku, izrazivši svoje duboko nezadovoljstvo ovakvim postupkom.

Video koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako nepoznata ženska osoba baca žardinjere s mosta, što je izazvalo negativne reakcije javnosti i lokalnih vlasti.

"Bez obzira na napore koje lokalna vlast čini da našim sugrađanima ambijent učini ljepšim, a turistima grad privlačnijim, postoje pojedinci koji to žele obezvrijediti", izjavila je gradonačelnica Karić. 

Danas u Sarajevu protesti za ubijenog psa Medu: Jasni zahtjevi za nadležne institucije

Danas u Sarajevu protesti za ubijenog psa Medu: Jasni zahtjevi za nadležne institucije

Dodala je kako ju je ovaj događaj duboko rastužio te je apelirala na sve Sarajke i Sarajlije da zajedno čuvaju ljepotu i čistoću njihovog grada.

"Apelujem na sve Sarajke i Sarajlije da ovaj grad zajedno učinimo ugodnijim mjestom za život i da se domaćinski ophodimo prema prijestolnici naše zemlje", naglasila je Karić.

Gradonačelnica je istaknula kako je slučaj odmah prijavljen nadležnim organima vlasti.

Vandalizam na javnim površinama u Sarajevu nije rijedak problem, ali lokalne vlasti kontinuirano rade na očuvanju i unapređenju urbanog okruženja kako bi grad bio ugodno mjesto za život svih njegovih stanovnika i atraktivna destinacija za turiste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije