Vandalizam u Sarajevu: Pogledajte kako mladići uništavaju znak u parku

20
Radiosarajevo.ba
Vandalizam u Sarajevu: Pogledajte kako mladići uništavaju znak u parku
Foto: Kolaž / Vandalizam u parku na Dobrinji

Na zvaničnoj Facebook stranici KJKP 'Park' je u nedjelju, 24. marta, objavljen video snimljen u jednom parku u sarajevskom naselju Dobrinja. 

Kako se može vidjeti u samom snimku, nekoliko mlađih muškaraca učestvuje u vandaliziranju znaka. 

"Dok preduzeće Park svakodnevno, čak i u danima vikenda na terenu ulaže maksimalne napore da očuva i održava javne zelene površine, a Vlada Kantona Sarajevo ove godine ulaže maksimalna sredstva za te poslove niti jedan trud neće biti dugotrajan dok bilježimo ovakva ponašanja.

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Sarajevo International Guitar Festival: Ovacije i aplauz na koncertu gitaristkinje Kristine Varlid

Video koji je objavljen na jednoj FB grupi građana još jedan je dokaz vandalskog odnosa pojedinaca prema javnom zelenilu i što je najgore prema mobilijaru na dječjim igralištima.

Video je nastao u naselju Dobrinja, a očito je da iz čiste obijesti grupa tinejdžera se potrudila da u potpunosti uništi info tablu na dječijem igralištu.

Dok preduzeće Park svakodnevno, čak i u danima vikenda na terenu ulaže maksimalne napore da očuva i održava javne zelene površine, a Vlada Kantona Sarajevo ove godine ulaže maksimalna sredstva za te poslove niti jedan trud neće biti dugotrajan dok bilježimo ovakva ponašanja. Video koji je objavljen na jednoj FB grupi građana još jedan je dokaz vandalskom odnosa pojedinaca prema javnom zelenilu i što je najgore prema mobilijaru na dječjim igralištima. Video je nastao u naselju Dobrinja, a očito je da iz čiste obijesti grupa tinejdžera se potrudila da u potpunosti uništi info tablu na dječijem igralištu. Osim materijalnog ulaganja u izradu i postavljanje table, bitno je naglasiti da one prije svega pružaju informacije korisnicima igrališta o načinima prije svega prijave oštećenja i uništenog mobilijara, a to je i način možda da djeci koja su se došla igrati na igralištu, u slučaju da su sprave oštećene spasimo život, sačuvamo ih od povreda. Kada se bilo koje dijete povrijedi na dječjem igralištu kasno je tražiti odgovornosti i nadležnosti.

Posted by KJKP Park Sarajevo on Sunday, March 24, 2024

Osim materijalnog ulaganja u izradu i postavljanje table, bitno je naglasiti da one prije svega pružaju informacije korisnicima igrališta o načinima prije svega prijave oštećenja i uništenog mobilijara, a to je i način možda da djeci koja su se došla igrati na igralištu, u slučaju da su sprave oštećene spasimo život, sačuvamo ih od povreda.

Kada se bilo koje dijete povrijedi na dječjem igralištu kasno je tražiti odgovornosti i nadležnosti", objavljeno je uz snimak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije