Jelena Trivić bocnula Dodika i Čovića: Je li ovo NSRS ili hrvatski sabor?

0
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić bocnula Dodika i Čovića: Je li ovo NSRS ili hrvatski sabor?
Foto: BN TV / Jelena Trivić

U materijalu koji nam je dostavljen ima jedna teza koja me navodi na pitanje – da li se danas održava Hrvatski sabor ili Narodna skupština Republike Srpske, da li smo mi poslanici ili zastupnici..

To je kazala Jelena Trivić, zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini RS, u rubrici „Bez uvijanja“ na BN TV-a.

Trivić kaže da ne vidi smisao današnje posebne sjednice NS RS., navodeći da u materijalu na šest strana ne piše ništa krucijalno bitno za RS.

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

"U materijalu za posebnu sjednicu NS RS navodi se par detalja vezanih za „hrvatsko pitanje u BiH“, kaže Trivić, ističući da je stava da se Srbi ne miješaju u probleme između Bošnjaka i Hrvata.

Ona je naglasila da nema ništa protiv hrvatskog naroda, ali da bi se ppedstavnici srpskog naroda trebali boriti za interese srpskog naroda u BiH.

"Vlast provlači tezu da će se i Srbima desiti kao i Hrvatima u BiH, a ja odgovaram da neće. Neka se dogovore Bošnjaci i Hrvati i mi ćemo to da prihvatimo. Ne vidim razlog da se u RS bilo ko bori za treći entitet“, rekla je Trivić.

Ona je istakla da je očigledno da SNSD, odnosno njihov lider Milorad Dodik, ima neke pozadinske interese da zastupa tu tezu.

„Davno sam rekla da je gospodin Dodik agent hrvatskih interesa i imam argumentaciju za to. S druge strane, nemam argumentaciju zašto bi se mi u Srpskoj borili za treći entitet. More je primjera za takav moj stav, poput jasenovačke građa, izjednačavanje srpskih žrtava sa Blajburgom, Pelješki most, ćutanje na Trgovsku goru, nekonstitutivnost srpskog naroda u kantonima sa hrvatskom većinom itd", navela je Trivić.

Pogledajte njeno gostovanje na BN TV-u:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije