IGK: Kako su završili Karadžić, Milošević i Tuđman, tako će i Dodik i Čović

1
Radiosarajevo.ba
IGK: Kako su završili Karadžić, Milošević i Tuđman, tako će i Dodik i Čović
FOTO: AA / Emir Ramić

"Sramna, anticivilizacijska, antibosanska, nehumana izjava Dragana Čovića u NSRS: Čuvajte RS, iznijeli ste toliko emocija da vam svi mogu zavidjeti", ističe se u saopćenju Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK).

Međunarodni sudovi su osudili udružene zločinačke srpskohrvatske poduhvate protiv države BiH.

"Politički, vojni i policijski čelnici Republike Srpske i Herceg Bosne su pravosnažno osuđeni. Ali nije osuđen niti demontiran njihov udruženi, zločinački projekat podjele države BiH koji se danas nastavlja u antibosanskim likovima Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Kako su završili Radovan Karađić i Mate Boban, kao i njihovi mentori Slobodan Milošević i Franjo Tuđman, tako će završiti i Milorad Dodik i Dragan Čović i svi njihovi sljedbenici antibosanske koalicije koja sada uzaludno djeluje u i van BiH", ističu iz IGK.

Kao što se izdaja BiH ponavlja, tako će se ponoviti i pobjeda države BiH, naglašavaju iz IGK i tvrde "pobjedit će sloboda bosanskog naroda u jedinstvenoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi".

"Ovoga puta će biti pobjeđen i nacionalistički, anticivilizacijski projekat rušenja države BiH. To bi trebali znati današnji akteri podjele BiH, države koja više od hiljadu godina svjedoći svoj ponos i prkos, inspirišući civilizaviju i dajući nadu za bolji svijet.

Udružena bosanskohercegovačka dijaspora je na januarskim mirnim protestima jasno naznačila dolazak slobode bosanskohercegovačkim građanima i narodima na jedinstvenoj, slobodnoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi", navodi se u saopćenju Institut za istraživanje genocida Kanada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije