Milanović optužio Bošnjake: Natjerali ste nas na partnerstvo s Dodikom

6
Radiosarajevo.ba
Milanović optužio Bošnjake: Natjerali ste nas na partnerstvo s Dodikom
Foto: EPA-EFE / Zoran Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, sa suprugom Sanjom Musić Milanović, obišao je izložbu "Kopač" postavljenu u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu.

Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara, a govorio je i u vezi sa situacijom u Bosni i Hercegovini.

Milanović je ocijenio kako je sramota ono što se dogodilo prije nekoliko dana u Neumu.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Sve ovo što se tiče Hrvata u BiH se kuha već mjesecima. Bošnjačke stranke se ohrabruju da idu đonom na Hrvate. Dodik je u pravu, Hrvati pregovaraju u Neumu, a ovaj kaže da će svakako biti izbori. Koji je motiv Bakira i ove ekipe da daju Hrvatima milostinju. Modus operandi je isti kao Slobodana Miloševića krajem 80-ih. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, a bez Srba još i manje. I na kraju tjeraš Hrvate u partnerstvo s Dodikom", poručio je Milanović, prenosi N1.

Dodao je kako "Hrvati vole milostinju i nadrealno je da ja na tome govorim na ovom mjestu, 50 metara od stranke kojoj je suđeno za kriminal i ništa iz toga nisu naučili".

"Hrvatska vlast – oni su saboteri. Neće poduzeti ono što im je u moći", rekao je Milanović zaključujući da će "hrvatske predstavnike" opet izabrati Bošnjaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije