Mehmedović upitao Palmera i Eichhorst: Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću...

4
Radiosarajevo.ba
Mehmedović upitao Palmera i Eichhorst: Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću...
FOTO: Facebook / Oglasio se putem Facebooka

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović oglasio se na Facebooku i postavio pitanje Matthewu Palmeru i Angelini Eichhorst.

Na početku statusa kazao je kako se više niko ne bavi blokadom institucija BiH, niko ne spominje "organizirani kriminal Čovića i Dodika", niko ne spominje sankcije USA, EU... "nikome ni na kraj pameti nije implementacija presuda za GENOCID i UZP...".

Dodao je da je najvažnije od svega što građanski pristup nije izbrisan u Izbornom zakonu, a "što je više građanskog to je jače bosansko."

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Onda je postavio pitanje Palmeru i Eichhorst.

"Poruka Palmeru i Eichhorst:

Zašto je Dodiku, Milanoviću i Čoviću bilo tako snažno potrebno da proglase bosansku stranu krivom za fijasko pregovora u Neumu.

Prvi koji je upotrijebio taj termin 'fijasko' je Dodik. Prvi koji je najavio takav ishod je Milanović.

Dan uoči pregovora u Neumu Zoran Milanović je izjavio da bošnjačka strana, nazvao ju je uvredljivo 'čaršijom', ne želi dogovor i da pregovara sa figama u džepu i samo kupuje vrijeme.

Milanovićeva izjava je dokaz da su Hrvatska i Srbija duboko upetljane u pregovore u Neumu i da postoji velika koordinacija na liniji Zagreb – Beograd – Banja Luka – Mostar, a brutalno je to pokazano namještenom scenom u kojoj Čović podnosi telefonski izvještaj Dodiku o propasti pregovora u Neumu, i to baš u vrijeme trajanja press konferencije, nakon čega uživo Dodik proglašava fijasko neumskih pregovora.

Sad povucite crte od Milanovićeve izjave do Dodikovog proglašavanja fijaska i vidjećete da se željelo postići sljedeći efekat:

- Dodik je glavnokomanujući operacije čiji je glavni štab u Banjoj Luci

- Bošnjaci su odgovorni za fijasko jer ne žele dogovor i samo kupuju vrijeme, kako je rekao Milanović.

- RS je stabilna i samo se u FBiH ne mogu dogovoriti ni oko čega,

RS je ključni remetilački faktor u Bosni! To moraju znati diplomate koji dolaze u Bosnu.

Razrađen scenariji i previše providan da se Bosanci okrive završava Čovićevim poentiranjem da je s Bosancima nemoguće doći do dogovora u FBiH, a ako je nemoguće u FBiH, onda je još teže u BiH.

Čović: 'Moj optimizam je potrošen u ovih 6 mjeseci. S ovim ljudima nema više smisla razgovarati'", napisao je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije