Mehmedović: Orban preko Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Europe

0
Radiosarajevo.ba
Mehmedović: Orban preko Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Europe
Foto: Kolaž / Viktor Orban, Šemsudin Mehmedović i Milorad Dodik

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović vrlo je aktivan na društvenim mrežama.

Tako je danas objavio tekst pod nazivom "Orban preko Dodika priprema Kristalnu noć za muslimane Europe".

"Ključno pitanje u regionu nije Bosna, već odnos EU prema desničarskim radikalnim pokretima u nastajanju, kojima pripada i Dodik (član Predsjedništva BiH Milorad Dodik op.a.) i Orban (Viktor Orban, premijer Mađarske op. a.) , i Janša (Janez Janša, premijer Slovenije op. a.), ali i svi oni koji bi ugrozili političku stabilnost Evrope", napisao je Mehmedović.

"Helverova noć" slavi 20 godina: 'Jedna predstava ne može promijeniti svijet, ali može pojedinca'

"Helverova noć" slavi 20 godina: 'Jedna predstava ne može promijeniti svijet, ali može pojedinca'

Kako navodi, BiH ne igra ključnu ulogu u regiji, kako tvrdi Peter Sijarto, "ali od odnosa prema Bosni, zavisi dalji politički pravac razvoja u EU."

"Ključnu ulogu igra EU i odnos EU prema genocidnim i UZP politikama.

Ključnu ulogu igra što Mađarska želi blokirati sankcije EU Dodiku.

Ključnu ulogu igra što je Mađarska na strani onih koji negiraju genocid.

Ključnu ulogu igra uloga Mađarske u non-paperima o promjeni granica na Balkanu.

Ključnu ulogu igra što Mađarska finansira secesionizam Dodika sa 100 miliona eura.

Ključnu ulogu igra pitanje: Hoće li u EU pobijediti EU koja preko Olivera Varhelyia, EU komesara za susjedstvo i proširenje, dogovora sa Dodikom, Vučićem, RS i Srbijom rušenje BiH preko zaključaka NSRS ili EU koja će zaustaviti sopstvene Dodike koji su krenuli mijenjati granice na Balkanu i time otvoriti put promijenama granica u cijeloj Europi.

Ključnu ulogu igra odgovor EU na Orbanovu politiku koja autohtoni bosanski narod treitira kao problem integracije dva miliona muslimana. Mi nismo doseljenici, mi smo autohtoni europski narod, za razliku od Orbana, Dodika i sličnih. Oni su problem jer se nisu integrisali u civilizacijske vrijednosti, već su na strani zla.

Ključnu ulogu igra scenarij Orbana i svih “EU Orbana” – svima je jasno da je Orban mobilizator snaga Europe koje bi da pripreme Kristalnu noć za muslimane", napisao je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije