Split nakon novogodišnjih praznika: "Cijeli grad se zarazio, pa kako ne bi konobari"

0
Radiosarajevo.ba
Split nakon novogodišnjih praznika: "Cijeli grad se zarazio, pa kako ne bi konobari"
FOTO: Pixabay / Ilustracija

"Cijeli grad je zaražen, pa kako onda ne bi bili i konobari", komentarisao je vlasnik jednoga splitskog kafića situaciju s koronom u ugostiteljskom sektoru grada pod Marjanom, koji ovih dana, nakon prazničkih fešta, bilježi rekordne brojeve novozaraženih.

Splitom kruže priče o žarištima zaraze u centru, gdje se na poznatim ugostiteljskim adresama tokom praznika natiskivalo mnoštvo građana.

Pa je tako koronavirus uzela danak i među osobljem...

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

"Svi su šmrcavi, to su fibre oko 37, ali ništa više od toga", dodaje sagovornik na dan kada je, prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2805 obrađenih testova, među 1810 novooboljelih osoba s područja županije čak 799 Splićana bilo pozitivno na COVID infekciju. 

Ali, broj novozaraženih u ugostiteljskom sektoru neće se, značajno odraziti na poslovanje kafića i restorana jer je ionako riječ o razdoblju godine kada većina djelatnika odlazi na kolektivni godišnji odmor, navodi splitski ugostitelj, piše Slobodna Dalmacija.

Junuar je, dobro je poznato, po pitanju prometa tradicionalno "mršav" mjesec. Da su pojedini splitski ugostitelji nakon božićnih i novogodišnjih slavlja pozatvarali svoje objekte, potvrđuje i Jelena Tabak, vlasnica konobe "Dujkin dvor" na Matejušci.

"Naravno da ima i zaraženog osoblja. Zaraženo je pola grada, zaraženo je i pola bolnice, pa nema razloga da tako ne bude ni u ugostiteljskom sektoru. Ne znam koja su žarišta bila u gradu tijekom proteklih blagdana... Kolege se, zbog zaraženih djelatnika, sada "čupaju" kako znaju i umiju. Negdje se 'krpaju' smjene sa smanjenim brojem osoblja, neki i zatvaraju objekte, jer je ionako riječ o razdoblju kolektivnih godišnjih odmora, pa se to nekako poklopilo", navela je Tabak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije