Hitno saopćenje MUP-a Srbije povodom nestalog mladića iz Splita

0
Radiosarajevo.ba
Hitno saopćenje MUP-a Srbije povodom nestalog mladića iz Splita
Foto: RAS Srbija / Četvrti dan potrage...

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ogradilo se od izjava kapetana Vladice Zdravkovića, koji je govorio u ime Obalske straže Beograd.

Kapetan Vladica Zdravković ranije je dao šokantnu izjavu da će tijelo Mateja Periša, za kojime se traga od 31. decembra, isplivati za četiri ili pet dana.

Saopćenje MUP-a Srbije prenosimo u cijelosti:

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

"Povodom izjave kapetana Vladice Zdravkovića u kojoj je dao svoje viđenje i tumačenje događaja u vezi sa nestankom mladića M.P. iz Splita, obaveštavamo vas da Zdravković nije istupio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd, što je i naznačeno u pojedinim medijima.

Više organizacionih jedinica MUP-a Srbije intenzivno radi na slučaju pronalaska M.P. i već četvrti dan vrši detaljnu potragu i ispituje sve okolnosti nestanka mladića iz Splita.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično će se obratiti javnosti sa novim saznanjima.

Zbog osetljivosti i kompleksnosti celokupnog slučaja, molimo sve medije za duboko razumevanje", navodi se u saopćenju, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije