Jajce trodnevnim programom obilježava Dan državnosti BiH

Fena
Jajce trodnevnim programom obilježava Dan državnosti BiH
Polaganjem cvijeća na Spomen fontanu u središtu Jajca i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Jajce, danas je u tom gradu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Govoreći o značaju današnjeg praznika za Bosnu i Hercegovin, predsjedavajući Općinskog vijeća Jajca Mirko Ljubez kazao je kako s godinama „iz sjećanja blijede i brišu neke najbolje ideje i težnje koje su činile ono na što smo bili ponosni u ovoj zemlji“.

"Ove godine, po 73. put, iako nam je situacija u kojoj živimo teška, iako ima puno obespravljenih, ljudi koji teško žive, moramo naći načine kako zaustaviti ovo zlo, moramo svi krenuti sami od sebe i pogledati šta možemo učiniti da popravimo stanje u društvu u kojem živimo. Vrijeme je da prestanemo gledati uske nacionalne ili privatne interese i da prepoznamo bar minimum zajedničkih interesa i da zajedničkim naporima napravimo ovaj dio svijeta ugodnim mjestom za život", kazao je Ljubez.

Načelnik Jajca Edin Hozan izrazio je zadovoljstvo i radost što se u Jajcu na dostojanstven način obilježava današnji praznik.

"Obilježavanjem ovog datuma mi ukazujemo čast našoj državi, a svojim predanim radom mi možemo učiniti da nam svima bude bolje, i građanima i državi, jer jedino rješenje je u našem radu", istaknuo je Hozan.

Svečanost obilježavanja Dana državnosti u Jajcu započela je u srijedu otvaranjem izložbe autora Senada Begića u Gradskoj galeriji i nastavljena sinoć izložbom učeničkih radova i prigodnim svečanim programom u Domu kulture Jajce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije